mei 25, 2024

3 tips tegen acne

Acne is niet fijn om te hebben, gelukkig zijn er genoeg specialisten die jouw tips kunnen geven en je kunnen redden van een rode ontstoken huid. Wil je alles over acne weten? Kijk dan even op de site van VIVE

1. Vermijd aanrakingen

Als je last hebt van acne dan kan je het beste niet je gezicht aanraken, omdat de bacteriën van je handen dan op je gezicht en daardoor kan je huid gaan ontsteken en daar wordt je acne erger van. Ook is het niet verstandig om je puisten uit te knijpen of open te krabben, daardoor ontstaan littekens en kunnen je puisten naar binnen schieten en kan je huid gaan ontsteken. Het is best lastig om niet aan je gezicht te komen, dus ben jij iemand die onbewust aan zijn/haar gezicht krabt leidt jezelf dan af met een stressbal of iets anders waar je mee kan spelen. 

2. Afdekken

Als je last hebt van puistjes dan wil die natuurlijk zo snel mogelijk laten verdwijnen met make up. Het nadeel daarvan is dat make up helemaal niet goed is voor je puistjes. Door de laag make up die je op je huid smeert, krijgt je huid geen lucht meer en worden de overmatig talg en dode huidcellen opgestapeld en daardoor wordt de kans op een ontsteking groter. Je kan best wel make up gebruiken, alleen gebruik dan minerale make up. Het beste is om helemaal geen make up te gebruiken, maar als je het toch wilt gebruiken gebruik dan minerale make up. 

3. Reinigen

Je gezicht reinigen is altijd goed, kijk wel uit dat je het niet te vaak doet. 2 keer per dag is namelijk al voldoende, het liefste elke ochtend als je net wakker wordt en elke avond voordat je gaat slapen. Waar je wel op moet letten is dat je reinigingsspullen koopt, zonder parfum of alcohol. Door die ingrediënten kan je huid alleen maar roder en geïrriteerder worden. Wat je ook echt niet moet doen is je gezicht reinigen met scrub, door de korrels kan je huid ook alleen maar roder en heftiger worden.