mei 25, 2024

Bewaar overzicht van de projectvoortgang via een projectrapportage

Een project is vaak een veelarmige aangelegenheid. Dat betekent dat er meerdere mensen aan werken, dat de taken worden verspreid over een langere periode, dat er wordt samengewerkt met mensen en teams uit verschillende disciplines, et cetera. Hoe complexer het project wordt, des te sneller je het overzicht kwijt raakt. Niet alleen de projectmanager wordt daardoor in verlegenheid gebracht, maar ook de teams die binnen een project werkzaam zijn, zullen niet constant weten wat hun collega’s aan het doen zijn. Het is echter wel belangrijk dat iedereen weet hoe het er met de vordering van het project voor staat. Daarvoor is het nodig dat men weet hoe ver ze zelf zijn met hun deelproject, maar men moet ook weten wat andere teams doen en hoe ver zij al zijn. Alles moet immers ook goed op elkaar aansluiten, zodat de ontwikkelingen op het allesomvattende niveau ook via de planning gaan. Om in real time het overzicht te bewaren van zowel het micro-als macroniveau, kun je het beste een projectrapportage maken. Dit soort rapportages zijn een soort snapshots, zodat je precies kunt zien hoe het er voorstaat met de voortgang van een project. Een projectmanager kan een projectrapportage gebruiken om vertraagde deelprojecten aan te sporen om de deadlines te halen. Maar het kan ook zo zijn dat een projectrapportage duidelijk maakt dat de originele doelen te ambitieus waren. Met andere woorden, een projectrapportage verschaft het nodige inzicht in real time, zodat er tijdig kan worden bijgestuurd. Verder is het goed voor alle mensen en alle teams die werkzaam zijn binnen het project, om geregeld de projectrapportage te bekijken. Zo blijven ze op de hoogte van hun eigen voortgang ten opzichte van de voortgang van de collega’s. Een goede projectrapportage is dan ook onmisbaar. Om snel een projectrapportage op te stellen, heb je wel software nodig die daartoe in staat is. De software moet in principe op ieder moment een beeld kunnen geven van de voortgang van een project. Daarom is het een goed idee om gebruik te maken van de tool van Prinzi. Deze tool kan namelijk snel een overzicht generen van de voortgang via een projectrapportage. Dat kan in real time zonder dat je zelf de input moet leveren. Prinzi is wat dat betreft heel makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat het managen van een project een stuk makkelijker wordt. Je behoudt heel makkelijk het overzicht van het project als geheel alsmede de deeltaken binnen het project. 

Ontdek de mogelijkheden van de projectrapportage van Prinzi

Als je gebruik wil maken van deze tool, dan kun je terecht op de website van prinzi.nl. Hier vind je meteen ook meer informatie over de vele mogelijkheden van deze tool. Zo kun je verschillende soorten rapporten generen voor het project. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Voortgangsrapport
  • Planning rapportage
  • Kanban rapportage
  • Budget rapportage

Verder bestaat een rapportage uiteraard uit verschillende onderdelen. Je meet de voortgang van een project immers via verschillende elementen zoals: 

  • Budget en financiële status
  • Planning en voortgang
  • Highlights, risks, issues & lessons learned

Neem contact op via prinzi.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten of de proefversie van de tool willen gebruiken, dan kun je terecht op prinzi.nl.