juli 22, 2024

Hoe word ik bekend met Instagram?

Bekend worden met Instagram, het is voor heel veel mensen een grote droom. Maar dat hoeft helemaal geen droom te blijven! Je kunt deze droom namelijk werkelijkheid maken. Alleen in Nederland en België zijn er tientallen mensen die er daadwerkelijk in geslaagd zijn om via Instagram beroemd te worden. Bijvoorbeeld door te vloggen over de meest uiteenlopende onderwerp of juist door te bloggen.  Bekend worden met Instagram gaat echter niet vanzelf. Veel jongeren vragen zich dan ook af: hoe word ik bekend met Instagram? Hoe kan ik dat het beste voor elkaar krijgen en waar moet ik dan eigenlijk op letten? We geven je hieronder enkele handige tips om bekend te worden met Instagram.

Zorg voor zoveel mogelijk volgers

De eerste stap richting bekend worden met Instagram is om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk volgers krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door mensen een reden te geven om je te gaan volgen. Daar moet wel direct bij gezegd worden dat dit een lang proces is waar je veel geduld voor moet hebben. Je kunt er ook voor kiezen om volgers te kopen om op die manier weer meer andere volgers aan te trekken. Volgens zorgen immers voor nieuwe volgers.

 

Zorg voor een goede planning

Plaats iedere dag berichten en plan deze zorgvuldig. Daarmee bedoelen we dat je de berichten op de ideale tijden moeten plaatsen. Zo trek je namelijk meer volgers. Kies er bijvoorbeeld voor om tussen 8 en 9 uur ’s morgens berichten te plaatsen. Ook ’s avonds na elf uur is een ideale tijd. Niet omdat er tijdens die tijden de meeste mensen op Instagram zitten, maar juist omdat er dan het minst wordt gepost. Daardoor komen je posts sneller op de voorgrond terecht.

 

Gebruik hashtags

Een ander belangrijke manier om jezelf te onderscheiden is door relevante hashtags te gebruiken. Daarmee kun je namelijk veel gerichter je doelgroep vinden. Het levert zonder twijfel een groter bereik op doordat je er meer likes en volgers van krijgt. Het gaat daarbij wel om effectieve hashtags. Dat betekent bijvoorbeeld niet dat je zoveel mogelijk hashtags moet gebruiken. Dat werkt in veel gevallen namelijk juist averechts. Maak bij een post gebruik van ongeveer 6/7 hashtags maximaal.  Zorg dat je vooraf wel goed weet welke hashtags goed aanslaan en bedenk ook dat ze altijd wel iets te maken moeten hebben met je bericht.