mei 25, 2024

Op herhaling ploegleider BHV

Eerdaags ga ik aan de cursus van herhaling ploegleider BHV beginnen. In opdracht van mijn baas moest ik mij hiervoor opgeven. Natuurlijk is dit wel belangrijk om te gaan volgen, want een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het altijd wel fijn dat er mensen binnen het bedrijf zitten die je kunnen helpen. Het volgen van deze cursus was alleen maar mogelijk als je al een eerdere opleiding met een goed resultaat hebt afgerond, anders mag je hier niet aan deelnemen. Gelukkig had ik dat andere diploma al een tijd op zak en maar goed ook, want nog niet zolang geleden kon ik mijn kunnen toen een collega niet goed werd op de werkvloer.  

Zeer interessante opleiding

Deze keer ging ik dus voor de volgende ronde aan de slag. Nu moest ik ervoor zorgen dat ik mijn certificaat herhaling ploegleider BHV  ging halen. Echter is dit certificaat maar twee jaar geldig, maar tegen die tijd zien wij wel weer verder. 

Online heb ik mij ingeschreven voor deze 2 daagse cursus en deze is inclusief de volgende zaken, zoals:

  • Lesmateriaal
  • Certificaat of Safetycard
  • Koffie & Thee
  • Lunch
  • Blikje frisdrank
  • Indien van toepassing: examen

Na een intensieve opleiding en veel herhalingen van de vorige cursus heb ik dan eindelijk het begeerde certificaat op zaak. De komende twee jaar heb ik hier geen omkijken meer naar en ben ik nu inzetbaar voor vele zaken zoals de ondersteuning en hulp bij bijvoorbeeld:

  • brand
  • beveiliging
  • ontruiming

Voor meer informatie hierover kan je het beste op de website van G4S kijken.