oktober 23, 2021

Tips voor beton cire

De beton look kan werkelijk prachtig zijn, mits deze goed is aangebracht. Een van de beste manieren om deze beton look te verwezenlijken is door middel van beton cire inloopdouche. Om jouw inloopdouche van beton cire er spik en span uit te laten zien zijn er een paar tips die je kunnen helpen. Dit allemaal zodat jouw beton cire inloopdouche waterdicht is en jarenlang mee kan gaan.

Start met een goede basis

Voordat het betoncire geplaatsts kan worden moet de ondergrond stevig vastzitten, deze mag niet kunnen bewegen of ingedrukt worden. Ook is het handig om een ondergrond te hebben waar geen scheuren in zitten, dit kan namelijk doorbloeden in het beton cire. Beton cire is namelijk niet geschikt om aangebracht te worden direkt op een poreuze ondergronden zoals gips wanden en -blokken. Zo kan je een watervaste aquastuc eerst aanbrengen om lekkages te voorkomen. Bij twijfels over de stevigheid van de ondergrond, raadpleeg een professional.

Een ander belangrijk onderdeel is dat er in de natte ruimtes zoals een inloopdouche, een dubbele waterkering moet worden aangebracht. De eerste kering is namelijk een waterafstotend membraan die met een lijm in de doucheruimte wordt aangebracht.

Het beton cire is niet geschikt om een muur mee uit te vlakken, deze zal toch echt eerst goed gestuct moeten zijn. Het beton cire wordt uiteindelijk aangebracht in 2 dunne lagen van ongeveer totaal 2 a 3 mm dikte.

Duidelijkheid over de kleur en uitstraling

De manier van werken met het beton bepaalt grotendeels het eindresultaat. Dit geldt ook voor de kleur. Om oneffenheden te voorkomen is het handig om eerst de hoeveelheid beton cire droog te mengen met de kleurstof/pigment zodat er een constante kleur wordt gecreëerd. Bij het gebruik van meerdere emmers moeten deze onderling goed worden gemengd. Controleer daarna of het pigment goed door het beton is gemengd, zorg dat er niks overblijft in de hoekjes van de emmer.