mei 25, 2024
Printen

Waar vind je een goedkope grootformaat printer?

Een grootformaat printer kan heel handig zijn als je regelmatig print op A0 of A1 papier. Echter zijn dit soort printers vaak ook duur in de aanschaf. Waar vind je nu een goedkope grootformaat printer? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Papierformaat

grootformaat printer

Een A0 printer is over het algemeen een stuk duurder dan een A1 printer. Bepaal daarom eerst of je echt  wel een A0 printer nodig hebt of dat printen op een A1 printer voor jou ook voldoende is. Houd er ook rekening mee dat je met een A0 printer niet alleen meer betaalt voor de printer, maar ook meer geld kwijt bent aan het aanschaffen van papier en inkt.

Soort printer

Er zijn printers die alleen zwart-wit kunnen printen, terwijl je met andere printers full-colour én op canvas kunt printen. Een printer die alleen zwart-wit kan printen is voordeliger dan een full-colour printer. Daarbij is een printer waarmee je ook op canvas kunt printen weer nog een stukje duurder. Bedenk daarom goed wat je nodig hebt. Print je meestal zwart-wit en slechts af en toe full-colour op canvas? Dan ben je wellicht goedkoper uit als je een zwart-wit printer koopt en je full-colour canvas prints laten afdrukken door een drukker.

Printen

Tweedehands printer

Een tweedehands printer is altijd goedkoper dan een nieuwe printer. Ook als de printer vrij weinig gebruikt is en nog in nieuwstaat is, betaal je vaak een stuk minder. Wel moet je er rekening mee houden dat de levensduur wat korter kan zijn. Aangezien tweedehands printers wat ouder zijn, gaat dit vaak ook om oudere modellen. Ze zijn dan niet van alle nieuwste snufjes voorzien. Controleer een tweedehands printer ook eerst goed en zorg ervoor dat je er garantie op hebt.