Wat betekent goudbaar?

Wat betekent goudbaar nou eigenlijk? Een goudbaar ook wel bekend als goudstaaf. Een goudbaar is een zuiver blok(je) goud. Met daarop de naam van de producent, het logo van de producent, de zuiverheid en Eventuele aanvullende gegevens zoals het gewicht. Maar wat betekent goudbaar nog meer? Een goudbaar betekent meer dan wat het eigenlijk is. Een goudbaar heeft namelijk ook intrinsieke waarde en voor sommige zelfs emotionele waarde. Een goudbaar is een van de beste fysieke middelen om mee te handelen daarom betekent een goudbaar ook winst. En zo nog veel meer

Verschil tussen goudbaar en karaat

Je hoort het vaak, dat je naast goudbaar ook karaat hebt, maar wat is karaat nou precies? Karaat is een edelmetalen in legering dat bestaat uit twee of meerdere verschillende elementen. Met het edelmetalen wordt er bedoeld dat het zoals goud, zilver, palladium en platina is. Wanneer er gesproken wordt over 1 karaat goud, dat wil dan zeggen dat het simpelweg een 24ste deel uit zuiver goud bestaat.  Er wordt dan pas over zuiver goud gepraat als het niet bestaat uit andere metalen of elementen die in goudbaar voorkomen. Pas bij 24 karaat goud, dan is het een zuivere gouden ring.

Wat betekent goud onder investeerders?

Bij investeerders is het zo dat er enkele factoren meespelen voordat het voor hun iets betekent. Deze zijn onder andere de wet, vraag en aanbod, wisselkoers en economische situatie. Als de investeerders pas zien dat ze geld verdienen met het investeren, dan zien ze pas in wat goud is.