april 23, 2024
Wat is een tomzitting

Wat is een tomzitting

Wat is een tomzitting? Dat zal ik hier proberen uit te leggen. Het wil eigenlijk niet meer zeggen dan dat er een strafzaak niet door een rechter wordt opgelegd, maar door de officier van justitie. Zodra je hiermee te maken krijgt, is het verstandig om meteen een advocaat in te schakelen. Het is namelijk verstandig om er eerst een expert bij te halen, voordat je met een voorstel akkoord gaat. Dit kan namelijk grote gevolgen hebben als je meteen met het besluit eens zal zijn. Een advocaat kan er eventueel voor zorgen dat een straf misschien wel minder gaat worden, of helemaal geseponeerd.

Duidelijk antwoord op de vraag: Wat is een tomzitting?

Nadat jij een straf hebt gekregen, althans de beschikking in huis, is het verstandig om meteen contact op te nemen met de tomzitting-advocaat. Via de website www.tomzitting-advocaat.nl kan je hiermee in contact komen. Zij staan door heel Nederland mensen bij die een advocaat nodig hebben. Bovendien werken zij alleen maar met een vast tarief. Eventueel wordt er eerst bekeken of je geen recht hebt op een pro-deo advocaat.

Als eerste wordt er gekeken wat zij voor jou kunnen betekenen. Het is altijd raadzaam om een beschikking niet meteen akkoord te geven, want je hebt 14 dagen de tijd om hier een besluit over te nemen. Neem een kijkje op bovenstaande site en zie wat deze advocaten voor jou kunnen betekenen.