juni 23, 2024

Wat kan een webdesign bureau voor jou betekenen?

Bij het horen van het woord webdesign bureau denk je wellicht aan een bedrijf wat zich bezig houdt met het ontwerpen van websites. Alhoewel dat wel één van de belangrijkste werkzaamheden zijn, doet men veel meer dan enkel het ontwerpen. Zo verzorgt Cornerstones niet alleen het ontwerp van een website, maar bouwt men ook het systeem waarmee je de website kan beheren. Het realiseren van het grafische deel is dus slechts een van de vele onderdelen van het hele dienstenpakket.

Maatwerk voor websites

In tegenstelling tot veel webdesign bureaus levert Cornerstones maatwerk oplossingen. Dat wil zeggen dat de website geheel op jouw wensen is afgestemd, zowel wat betreft het visuele gedeelte als de functionaliteiten. Dat resulteert dus in een website die uniek is en waar geen functies zijn ingebouwd die je niet nodig hebt. Dat is een belangrijk voordeel. Zo’n maatwerk website laad een stuk sneller waardoor de bezoeker de informatie snel op zijn op haar scherm krijgt. Die snelle laadtijd is ook van belang bij de indexatie door Google. Je website zal dus sneller gevonden worden.

Het ontwikkelen van webshops

Naast de gewone informatieve websites kunnen er ook e-commerce websites worden gerealiseerd. Denk hierbij aan webshops voor de verkoop van fysieke producten. Ook op dit punt onderscheidt men zich van de massa. In plaats van te kiezen voor standaardoplossingen wordt er gebruik gemaakt van een systeem wat zijn waarde in de praktijk al heeft bewezen: Shopware. Dit systeem vormt de basis vanwege de focus op de gebruiker. Zo is het geheel gericht op het gebruiksgemak van de bezoeker. De kans dat een potentiële klant de webshop vroegtijdig verlaat is daardoor minimaal.

Het modulaire beheersysteem

Voor alle producten die worden ontwikkelt, wordt gebruik gemaakt van een Content Management Systeem (CMS). Met dit systeem, feitelijk het technische hart van de website, kun je als eigenaar van de website (bijna) alles doen. Denk bijvoorbeeld aan het updaten van je content, het aanmaken van nieuwe pagina’s, het plaatsen van afbeeldingen enzovoort. Dit CMS systeem is modulair opgezet. Zie het als een verzameling blokken waarbij je zelf bepaalt welke functies (blokken) je nodig hebt. Je kan daardoor heel eenvoudig beginnen en op een later tijdstip extra functionaliteiten toevoegen. De website groeit dus als het ware met je behoefte mee.

De website als onderdeel van je marketingstrategie

Naast het ontwikkelen van huisstijlen, websites, e-commerce website en applicaties, speelt ook marketing een belangrijke rol. Dat klinkt wellicht vreemd, maar vaak is de website een onderdeel van de marketingstrategie. Een goed webdesign bureau heeft daarom veel contact met marketingspecialisten om alles uit je website te halen. Die samenwerking is in sommige gevallen essentieel en bepaalt uiteindelijk het succes. Het bundelen van de ervaring en expertise zorgt ervoor dat zowel online als offline de doelstellingen worden behaalt.

Advies en informatie

Een webdesigner doet dus veel meer dan enkel het verzorgen van het ontwerp van de website. Die veelzijdigheid zorgt ook voor veel expertise waardoor waardevolle adviezen gegeven kunnen worden. Overweeg je om je website te updaten of wil je juist kiezen voor een volledig nieuwe website? In dat geval kan het zinvol zijn om even de mogelijkheden en wensen te bespreken. Vaak is er binnen je budget meer mogelijk dan je denkt.