juni 23, 2024
Rondhout Houthandel

Zelf speeltoestellen maken? Ga aan de slag met hout

Om heel diverse redenen kan het zijn dat je besluit om eigenhandig speeltoestellen voor buiten te gaan maken. Misschien heb je zelfs één of meerdere kinderen en wil je hen met zelfgemaakte speeltoestellen een pleziertje gunnen. Ook kan het zijn dat je dit op min of meer professionele wijze aanpakt en in die rol misschien wel toestellen voor bijvoorbeeld basisscholen of campings mag creëren. Hoe het ook zij, als je zelf speeltoestellen gaat maken, dan is het altijd aan te raden om deze minstens gedeeltelijk uit hout – bijvoorbeeld van een gespecialiseerde winkel als Rondhout Houthandel – te laten bestaan. Verstandig is dan ook een aanbieder te kiezen waar men je ook uitstekend kan adviseren over het meest geschikte type hout voor jouw project. Waarom hout zo geschikt is als materiaal voor speeltoestellen lees je in de volgende alinea.

Rondhout Houthandel

Waarom eigenlijk houten speeltoestellen?

In vergelijking met andere mogelijke materialen biedt hout de volgende voordelen als je het inzet voor speeltoestellen:

  • Hout is een mooi en zacht ogend materiaal. Qua uiterlijk hebben houten planken bovendien het voordeel dat het altijd uniek oogt.
  • Het is een vrij eenvoudig te bewerken materiaal, dus ideaal om mee tot speeltoestellen te komen.
  • Ondanks de relatief makkelijke bewerkbaarheid is hout zeer sterk; zonder meer sterk genoeg voor speeltoestellen voor kinderen.
  • Het vervaardigen van houten speeltoestellen is geen kostbare operatie. Dit zorgt ervoor dat het voor alle betrokkenen toegankelijk is.