mei 25, 2024
snijplotters

Als hobbyist of professional uitsneden maken? Met een snijplotter natuurlijk!

Bij mensen met grote doe-het-zelf-kwaliteiten en mensen die graag op creatieve wijze hun eigen producten samenstellen is vast al eens de gedachte opgekomen om een snijplotter aan te schaffen. Met snijplotters kun je immers uitsneden van afbeeldingen, teksten of ontwerpen maken en dat op een ondergrond als textielfolie, stickerfolie, papier, karton en verschillende soorten stof. Het staat buiten kijf dat je hiermee vele kanten op kunt en dat je je creativiteit zodoende de vrije loop kunt laten.

Zo kies je de snijplotter die je nodig hebt

Wanneer je je voor het eerst op de snijplottermarkt begeeft, dan zul je je misschien verbazen over de hoeveelheid snijplotters die er worden aangeboden. Nu is het zo dat waarschijnlijk lang niet al deze plotters ook meteen interessant zijn voor jou. Voor je op zoek gaat is het misschien verstandig jezelf eerst af te vragen wat je precies verwacht van je plotter. Dit hangt grotendeels samen met hoe vaak en hoeveel bedrukkingen en uitsneden je wenst te gaan maken. Stel daarnaast vast hoe breed het materiaal maximaal moet zijn en in welke stoffen je wilt gaan snijden. Op basis van die keuzes kun je vervolgens heel gericht zoeken. 

snijplotters

Vergeet niet deze accessoires erbij te nemen

De kans is groot dat als je ‘alleen’ een snijplotter koopt, dat je dan nog niet genoeg in huis hebt om de uitsneden te maken die je voor ogen hebt, al hangt dat ook af van welke toebehoren er eventueel standaard bij jouw plotter geleverd worden. Hoe dan ook, de volgende accessoires zijn in feite onmisbaar: 

• Een of meer snijmatten, om echt recht te kunnen snijden.

• Mesjes, het liefst diegenen die geschikt zijn voor jouw te snijden materiaal.

• Het te snijden materiaal zelf.

• Meshouders: om de mesjes veilig en netjes op te bergen.