april 23, 2024
IT recycling

Computer recycling belangrijk om te doen

Computer recycling wordt gedaan bij IT-Recycling. Zodra het meer dan 200 kilo is worden de computers en ander computerafval gratis opgehaald. Bij recycling worden producten hergebruikt en dan weer voor iets nieuws gebruikt. Het product wordt verwerkt, zodat er iets anders van gemaakt kan worden.

Waarom hergebruiken van computers

Computers kan je tot wel 84% recyclen. Er zijn verschillende redenen waarom je dit zou doen. Het is als eerst een milieubewuste keuze. Het afval van een computer zit vol schadelijke stoffen en waardevolle metalen, waarmee je zorgvuldig moet omgaan. Met computer recycling kies je daarom bewust voor het hergebruik van grondstoffen. Ook zorgt het voor een opgeruimde werkplek. Je hebt zo geen ruimte met allemaal oude computers of monitoren die je toch niet meer gebruik, maar zo krijg je veel beschikbare ruimte.

Het voordeel om je computer te laten recyclen door een gecertificeerd bedrijf is dat alles wettelijk wordt gerecycled. Sinds juli 2016 is het wettelijk verplicht om een WEEELABEX-certificering te hebben. Ook kan je bij sommige computers nog wat verdienen, dat ligt aan de hardware.

computer recycling

De datavernietiging van de computers

De computers die je aflevert voor de recycling bevatten vaak nog vertrouwelijke informatie, de IT-recycling zorgt ervoor dat er een volledige datavernietiging komt op de harddisk. Er zijn 2 soorten voor deze datavernietiging. Bij de eerste wordt de date op locatie verwijderd, met een mobiele shredder. Optie 2 is dat de data op de locatie vernietigen. Bij alle datavernietiging diensten ontvang je een certificaat, een registratie van de serienummers en een aansprakelijkheidsstelling.