juni 24, 2024
refurbished laptop kopen

De opslag checken bij het refurbished laptop kopen

Je gaat een refurbished laptop kopen. Goed idee! Een refurbished laptop is namelijk niet meer gloednieuw, maar vaak wel goed nagekeken waardoor hij wel zo goed als nieuw is. Vaak zijn deze laptops goedkoper maar werken ze nog prima. Dit scheelt dus een hele hoop geld wat je weer aan andere dingen kunt uitgeven. Maar waar moet je op letten bij de opslag van deze laptop?

Het opslaggeheugen van de refurbished laptop

Het opslaggeheugen van de laptop is een ding waar je goed op moet letten wanneer je een refurbished laptop kopen. Zeker wanneer de laptop al eerder is gebruikt. Het kan dan zo zijn dat er nog bestanden op staan van de eerdere gebruiker en hierdoor je geheugen al deels gevuld is. Vraag van te voren dus na of de laptop wel helemaal leeg is. Ze kunnen de laptop namelijk adverteren met een geheugen van 100GB, maar wanneer hij al voor 60% vol staat met andere bestanden dan is dit natuurlijk niet helemaal meer waar.

refurbished laptop kopen

Het werkgeheugen van de refurbished laptop

Een werkgeheugen van rond de 8GB is vaak genoeg om mee te werken wanneer je de laptop niet intensief gebruikt voor bijvoorbeeld grote video games of het bewerken van video’s. Het werkgeheugen is wel anders dan het opslaggeheugen. Dit is namelijk het geheugen waar de programma’s op draaien die op je laptop staan. Alles qua bestanden dat je opslaat op je laptop valt onder het opslaggeheugen. Wanneer je een laptop zoekt met veel opslagruimte, dan zul je op zoek moeten gaan naar een laptop met een opslag van minimaal 128GB. Hoe meer GB, hoe meer ruimte je hebt voor de bestanden die je op je laptop wilt zetten. Kijk hier dus goed naar wanneer je een refurbished laptop kopen!