april 23, 2024
jonge poerink lichtreclame

De technologie achter verlichte letters: LED versus neon

Verlichte letters zijn visueel aantrekkelijk en kunnen een decoratieve touch geven aan elke locatie. Gevelletters worden gebruikt voor het uitdrukken van verschillende boodschappen, waardoor ze populairder worden. Maar de technologie die erachter zit is net zo belangrijk als de boodschap: LED versus Neon. In dit artikel gaan we in op de voordelen en nadelen van beide verlichtingstechnologieën om te helpen bij het maken van de beste aankoopbeslissing.

Voordelen van LED-verlichting

LED-verlichting heeft veel voordelen als het gaat om verlichte letters voor buitengebruik. LED-verlichting is energie-efficiënt, wat betekent dat gevelletters die met LED’s worden uitgerust langer meegaan dan lampen en neonbuizen die minder energieverbruik bieden. Bovendien zijn LED’s veel veiliger omdat ze niet gloeien of oververhitten, wat belangrijk is bij gebruik in open ruimtes waar ze blootgesteld zijn aan weersomstandigheden. Er is ook meer flexibiliteit bij LED-verlichting, met een veel groter kleurengamma en de mogelijkheid om verschillende verlichtingspatronen te creëren.

Neonverlichting heeft ook voordelen voor verlichte letters. Neon is over het algemeen de goedkoopste optie als het gaat om verlichtingsoplossingen, waardoor je gevelletters minder duur zullen zijn dan LED’s. Het is ook de meest lange levensduur van alle verlichtingsmogelijkheden, wat betekent dat je geld kunt besparen op onderhoud en reparatie. Neonbuizen bieden ook meer mogelijkheden voor het creëren van unieke designs, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor buitengebruik in luidruchtige locaties.

Welke optie past bij jou?

Beide opties hebben voordelen als het gaat om verlichte letters voor buitengebruik. Wat betreft energieverbruik, LED’s zijn de meest efficiënte optie, maar neonbuizen zijn goedkoper. Als het gaat om flexibiliteit en ontwerpmogelijkheden, bieden LED’s meer mogelijkheden tegen een hoger prijskaartje dan neon. In het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met uw budget, verlichtingseisen en gewenste resultaten wanneer u besluit welke technologie voor verlichte gevelletters de beste aankoopbeslissing is. Het team van Jonge Poerink is hierin een uitstekende gesprekspartner. Zij helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing voor jouw verlichtingseisen.