mei 25, 2024
spuitgieten

Een dierenverzekering afsluiten is dat nodig?

Het afsluiten van een dierenverzekering zoals een petplan verzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. De kosten van een dierenarts kunnen hoog oplopen. Ook als je goed voor je hond of kat zorgt dan nog kunnen ze ziek worden. Het kan ook zomaar gebeuren dat een hond of kat de straat oploopt en onder een auto komt. Bij ziekte of letsel ga je met je huisdier naar een dierenarts. Met de meest geavanceerde apparatuur kan een dierenarts tegenwoordig veel meer dan vroeger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opsporen en behandelen van kanker. Nog niet zo lang geleden was het onmogelijk om dieren hierbij te helpen. Tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker. Ook een gebroken poot of zelfs een verbrijzelde poot kan worden behandeld. Elk baasje wil het beste voor zijn huisdier ook al worden de kosten hierdoor hoger.

Verzekerd tegen goede zorg voor je huisdier tegen een klein bedrag per maand

Wanneer je voor je huisdier een dierenverzekering afsluit betaal je daar premie over. Hoe eerder je voor je huisdier een verzekering afsluit, hoe lager de premie zal zijn. De hoogte van de premie wordt ook bepaald door het ras van je huisdier. Is je huisdier ouder dan zeven jaar dan wordt het moeilijker, zo niet onmogelijk, om deze te verzekeren. Een dierenverzekering dekt bepaalde kosten zoals medische zorg uitgevoerd door een dierenarts of dierenspecialist. Niet alle zorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Wanneer je meer zorg vergoed wilt hebben voor je huisdier kun je ook nog kiezen voor een aanvullende huisdierenverzekering. De basis dierenverzekering betaald onder ander;

·         Een consult van een dierenarts of dierenspecialist

·         Een ‘gewoon’ onderzoek of behandeling

·         Diergeneesmiddelen die nodig zijn voor die behandelingen

·         Euthanasie

Minder hoge kosten met een dierenverzekering

Wanneer je een dierenverzekering afsluit krijg je te maken met een wachttijd. Binnen die wachttijd worden kosten, die je maakt voor je huisdier bij een dierenarts of dierenspecialist, niet vergoed. De kosten die gemaakt worden voor iets wat jouw huisdier al had vóór je de dierenverzekering afsloot worden ook niet vergoed. Ook de kosten die je maakt voor een zwangerschap van je huisdier, worden niet vergoed. Natuurlijk worden cosmetische ingrepen niet vergoed. Maar ook niet Nederlandse geneesmiddelen worden niet vergoed. Toch is het afsluiten van een dierenverzekering een goede keuze. Onderzoeken, medicijnen en behandelingen door een dierenarts of dierenspecialist kunnen hoge kosten met zich meebrengen. De basisverzekering vergoed de meeste van deze kosten voor het grootste deel. Je betaalt zelf nog maar een klein deel. Met een aanvullende verzekering krijg je ook duurdere behandelingen voor een groot deel vergoed.