juni 24, 2024

Een franchise beginnen onder de noemer van Kubus

Een franchise beginnen onder een coöperatie kan veel voordelen met zich meebrengen. Zeker als het om een coöperatie gaat die veel leden heeft met vestigingen door het hele land. Kubus kan dat over zichzelf zeggen: zij zijn in Nederland de grootste in de accountancy-branche. Je bij hun aansluiten betekent meedelen in succesvolle zaken en toegang hebben tot interessante zaken. Deuren die anders gesloten waren gebleven, openen zich.

Meedelen in de kennis

Met zoveel leden – meer dan honderd aangesloten zelfstandigen en adviseurs – is elke subdiscipline wel vertegenwoordigd en heeft dat een enorme kennisbank tot gevolg. Heb je een klant met een vraagstuk dat je niet zo vaak tegenkomt, dan kun je dat in de groep gooien en is er altijd wel iemand die er raad mee weet. Jijzelf kunt weer wat voor anderen terugdoen door adviezen te geven vanuit jouw specialisatie.

 

Goede begeleiding

Als je besluit om lid te worden van de Kubus-coöperatie, dan moet je – vergelijkbaar met een sollicitatieprocedure – wat testen ondergaan. Niet iedereen kan zomaar meedoen omdat er strenge kwaliteitseisen aan de merknaam verbonden zijn. Als je niet houdt van achterover leunen en jezelf graag voortdurend ontwikkelt, dan maak je een grote kans. Word je geselecteerd, dan krijg je eerst een opleiding en een stage bij een ROC en vervolgens storten de adviseurs van de coöperatie zich op de ontwikkeling van jouw vestiging en een gedegen persoonlijke begeleiding. Zo wordt er onder andere getracht meer efficiëntie in de manier van werken te brengen. De door Kubus ontwikkelde Digitale Productiestraat is hierbij een goed handvat.

 

Voordelen, voordelen, voordelen

Je zou kunnen denken “weer iets om aan te betalen”, maar het blijkt een zeer goede investering. Het lidmaatschapsgeld, dat dankzij coöperatief samenwerken, binnen de perken kan worden gehouden, wordt zeer slim benut. Zo hoef je bijvoorbeeld niemand duurs van buitenaf meer in te huren bij problemen zoals onderbezetting tijdens vakantieperiodes, maar wordt dan vanuit de coöperatie geregeld en heb je er geen omkijken meer naar.