mei 25, 2024
vog online aanvragen

Een VOG online aanvragen doe je zo

Als je de keuze hebt tussen een VOG online aanvragen en naar het gemeentehuis gaan, is de keuze snel gemaakt. Althans, dat zou je zeggen. Toch gaan er altijd nog veel mensen naar het gemeentehuis om een VOG aan te vragen. En dat is eigenlijk hartstikke zonde. Want een online aanvraag heeft zoveel voordelen:

vog online aanvragen
  • je hoeft niet in de rij te staan op het gemeentehuis
  • jouw aanvraag is binnen enkele minuten geregeld
  • de online omgeving is veilig en betrouwbaar
  • de VOG wordt per post naar je huis gestuurd

Aanvraag op het gemeentehuis

Als je een VOG wil aanvragen via de gemeente, dan moet je een volledig ingevuld aanvraagformulier inleveren bij de afdeling burgerzaken. Dit moet uiteraard bij de gemeente waar je ingeschreven staat als bewoner. De kosten hiervoor bedragen ongeveer veertig euro. De VOG krijg je per post toegestuurd. Dit kan een aantal dagen tot weken duren.

vog online aanvragen

Aanvragen via het internet

Online hoef je bij je aanvraag uiteraard niet in de rij te staan. Je moet wel ook betalen, al ligt dit bedrag doorgaans lager dan wanneer je langs de gemeente gaat. De werkgever speelt hierin ook een rol omdat zij digitaal moeten aangeven dat ze een VOG van jou verlangen. Daarna kun je gemakkelijk online aanvraag indienen. 

Als je online een VOG aanvraagt kun je bovendien vaak betalen met iDeal. Dat is gemakkelijker. Let wel op: vaak heb je een DigiD nodig om online overheidszaken te regelen dus zorg dat je deze ook hebt.