mei 25, 2024

Goed functionerende kassa software is cruciaal voor elke horecaonderneming

Het runnen van een horecaonderneming is een grote uitdaging en zeer dynamisch. Om ervoor te zorgen dat de operatie vlekkeloos verloopt en de gasten van een zo goed mogelijke service bediend worden zijn er een aantal voorwaarden. Het is belangrijk dat het personeel goed, makkelijk en snel het werk kan doen. Een gedegen horeca kassasysteem, is dan ook een van de onderdelen die van hoge kwaliteit dient te zijn en goed afgestemd moet zijn op de wensen en de behoeftes van het bedrijf. Door verschillende ontwikkelingen op technologisch gebied zijn er steeds meer mogelijkheden op dit punt en zijn de nieuwste kassasystemen voor in de horeca een stuk geavanceerder dan pakweg tien jaar geleden.

Een kassasysteem kan backoffice processen nog efficiënter maken

De gastrvijheidsindustrie is een zeer praktische industrie waarbij de gast altijd centraal staat. Veel bedrijfsprocessen zoals de boekhouding, voorraadtellingen en het doen van bestellingen vinden vaak plaats in de vroege of de late uurtjes wanneer alle gasten zijn vertrokken.

Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/

Om ervoor te zorgen dat deze processen zo efficiënt mogelijk verlopen en er niet te veel aan tijd aan hoeft te worden besteed kan een kassasysteem zeer goed helpen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende integraties met andere processen mogelijk, waarbij de kassa is afgestemd op het bestellings- en reserveringssysteem, waardoor er in combinatie met de voorraadtellingen en het aantal verkochte items vanuit de kassa nieuwe bestellingen voor in de voorraad automatisch geplaatst kunnen worden bij leveranciers.

Uitgelicht: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

Investeren in een kassasysteem is de moeite waard

Vooral op drukke dagen waarbij alle terrassen open zijn, kan het soms voor de gast vervelend zijn wanneer hij of zij langer moet wachten op de bestelling. In veel gevallen ligt een kassasysteem hieraan ten grondslag. Sommige kassasystemen zijn oud en gedateerd en totaal niet gebruiksvriendelijk, waardoor voor het bedienend personeel het een hele onderneming is om een bestelling in te voeren. Het is zeker de moeite waard om hier als onderneming in te investeren, want wanneer je bijvoorbeeld een kassasysteem aanschaft met mobiele handhelds dan is het mogelijk voor het bedienend personeel om bestelling vanaf de tafel al in het kassasysteem te zetten, zodat de service nog verder verbetert.