mei 25, 2024

Hoe maak ik een magazijn stelling?

Je staat voor de opdracht om een magazijn in te richten, maar hoe doe je dit? Waar moet je rekening mee houden als je een magazijn inricht? Wat voor magazijn stelling past bij jouw wensen en verwachtingen? Wat zijn er voor soorten magazijnstellingen en wat zijn legbordstellingen?

Waar dien je op te letten bij het kiezen van magazijnstellingen?

waar ga je de stellingen voor gebruiken? Hoeveel ruimte heb je in het magazijn? Wat zijn de stromen die gebruik zullen maken van het magazijn? Wat is de omloopsnelheid van je producten? Wat zijn de afmetingen van je producten? Zo maar een aantal zaken waar rekening mee dient te worden gehouden als je een magazijn gaat inrichten. Heb je deze zaken goed overdacht en helder voor jezelf, dan kun je je magazijn efficiënt en doeltreffend gaan inrichten. Er is voor iedere doeleinde wel een passende magazijn stelling. Denk hierbij aan metalen, houten, groot vak of kunststof stellingen.

Legbordstellingen

Een legbordstelling is een stelling met planken waarop je lichte tot half zware producten kan bewaren. Een legbordstelling is met name handig in een winkel of magazijn met lichte spullen. Een aantal voordelen van legbordstellingen is dat ze makkelijk op te bouwen zijn. Je kunt de legbordstelling geheel afstemmen op de maten die je nodig hebt. Een legbordstelling is simpel te verplaatsen.