april 16, 2024

Jouw ideale kantoorruimte huren in Amsterdam

Je bent ondernemer in Amsterdam en je wil een kantoorruimte huren. Jouw onderneming heeft een visie, een doel. En jouw toekomstige kantoor gaat dit uitstralen. Amsterdam is een grote stad met uiteenlopende mogelijkheden. Waar dien je rekening mee te houden bij het huren?

Kantoorruimte huren in Amsterdam

Het huren van een kantoorruimte is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je veel klanten buiten Amsterdam of zelfs buiten Nederland, dan dient jouw bedrijf goed bereikbaar te zijn. In het centrum is er weinig parkeergelegenheid, dus kies een locatie dicht bij openbaar vervoer of met een aangelegen parkeerplaats. Heb je regelmatig contact met grote bedrijven? Wellicht is Amsterdam Zuid dan jouw ideale locatie. Denk bij de grootte van jouw kantoor na over groei. Verwacht je meer werknemers aan te nemen binnen een paar jaar, speel hier dan op in. En dan is er uiteraard de huurprijs versus jouw budget. Je z zien dat te huren ruimtes worden aangeboden per maandhuur of de prijs per vierkante meter. 

Een goed begin is het halve werk

Jouw zoektocht naar een kantoorruimte start vanuit je laptop of via een makelaar. Fysieke makelaars hebben een persoonlijke aanpak, maar kunnen boven op de vaste prijs een percentage aan provisie vragen. Een online verhuurder daarentegen kan jou bijstaan in je zoektocht tegen een vaste prijs. Je zoekt en regelt bezichtigingen wanneer jij dat wilt, een website houdt zich namelijk niet aan kantoortijden. Dat bespaarde geld kun je bijvoorbeeld uitgeven aan een kantoorplant!