juni 24, 2024
digitale werkplek

Met je hoofd in de wolken door te werken in de cloud

Steeds meer bedrijven en organisaties werken in de cloud. Dit doen ze omdat dit erg veel voordelen heeft. Zo is werken in de cloud veilig en altijd up-to-date. Wil jij graag in de cloud werken, maar heb je nog enige twijfels? In dit artikel lees je alles over werken in de cloud.

Een digitale werkplek

Werken in de cloud is eigenlijk een digitale werkplek. Je werkt hierbij dus online. Hierdoor heb je overal en op ieder moment van de dag toegang tot jouw bedrijfssoftware. Je hebt dus altijd toegang tot opslag van gegevens, software en bestanden. Deze online ruimte noemt men ‘de cloud’. Omdat deze plek niet zichtbaar en tastbaar is, noemt men dit ‘de cloud’, oftewel: ‘de wolken’. Lees snel verder om te ontdekken wat de voordelen zijn van ‘werken in de wolken’.

digitale werkplek

Altijd toegang tot de cloud

Zodra je een goede internetverbinding hebt, heb je toegang tot jouw digitale werkplek. Hierdoor werk je gemakkelijk vanuit huis of vanuit een andere plek. Dit maakt dat jij en je werknemers flexibel en locatie onafhankelijk kunnen werken.

De cloud is veilig

De cloud is een erg veilige digitale werkplek. Van alle gegevens die in de cloud staan, maakt de cloud continu een back-up. Hierdoor is het bijna onmogelijk om deze gegevens kwijt te raken. Ook staan alle gegevens opgeslagen in twee datacenters. Het is voor hackers daarom erg moeilijk om binnen te dringen. Je bent hiermee dus verzekerd van een veilige werkplek voor jouw bedrijf.

De cloud is schaalbaar

Een ander groot voordeel van de cloud is dat het schaalbaar is. Of je bedrijf nu krimpt of juist groeit door succes, de cloud beweegt met je mee. Het aantal online werkplekken en de prijs passen zich aan aan de grootte van jouw bedrijf. Zo betaal je nooit te veel voor jouw digitale werkplek.

Tevredenheid bij werknemers

Veel werknemers die werken in de cloud zijn hier erg tevreden over. Dit zorgt ervoor dat je werknemers productiever zijn, en dat er een goede sfeer heerst tussen de werknemers. In de cloud heb je ook de mogelijkheid je werkplek aan je eigen wensen aan te passen. Dit maakt mede dat werknemers de cloud als een prettige werkomgeving ervaren.

Ben jij al overtuigd? De cloud is dus erg flexibel, je bent je overal bereikbaar en verzekerd van een veilige en prettige werkomgeving. Mocht je overwegen de cloud te proberen, is dit zeker de moeite waard.