mei 25, 2024

Ondernemer? Vergeet niet deze dingen!

Je zou denken dat je als ondernemer of zzp’er geen direct gevaar loopt. Maar het tegendeel is waar. Tegenwoordig zie je veel misdaden die gepleegd worden op kantoren, omdat deze of leeg zijn of zo schaars bemand dat alles voor het hebben ligt (volgens misdadigers!) Daarom is het momenteel belangrijk om ervoor te zorgen dat jij en de mensen om je heen geen gevaar lopen of in ieder geval maatregelen hebben om dit te voorkomen. Is het niet mogelijk om het te voorkomen, zorg er dan ook voor dat je maatregelen hebt om jezelf te verdedigen. Dit kun je gemakkelijk regelen door een aantal aanpassingen op kantoor te maken. In dit artikel leggen we je een aantal van deze aanpassingen uit.

Een noodknop aanschaffen voor werknemers door werkgevers

Een belangrijk onderdeel van het kantoor moet de noodknop worden. Een noodknop is al de standaard bij ouderenzorg en voor ondernemers moet dit niet anders worden. Voor ouderen is de noodknop er om agressie aan te kaarten, zodat verzorgenden niet in gevaar lopen wanneer ouderen agressief worden. Dit is ook waarom de noodknop goed is voor op kantoor of bij ondernemers. Neem een voorbeeld aan een advocatenkantoor. Wanneer je boze clienten hebt die agressie vertonen kan een noodknop advocaten goed uitpakken en zullen de advocaten geen gevaar lopen wanneer de cliënten helemaal los proberen te gaan. Er kunnen hierdoor gevaarlijke situaties voorkomen worden en juist op tijd gehandeld worden. Let daarom op dat je de noodknop op een algemene plek legd of elke werknemer een noodknop geeft. Zo kan je iedereen meer veiligheid bieden op de werkvloer.

Een noodknop buiten locatie: alleenwerker beveiliging

Een groot deel van ondernemers en zzp’ers werken in de bouw. De bouw is een risicovolle sector waar je snel in gevaar kan zijn. Dit niet zo zeer door andere mensen, zoals bij bovenstaand voorbeeld van de advocaten maar meer door de werkomstandigheden. In de bouw kan namelijk gewerkt worden met gevaarlijke stoffen of zware materialen. Er wordt veel getild, waardoor de kans op blessures en andere lichamelijke gevaren groter wordt. Daarnaast werken mensen in de bouw vaak alleen en uit het zicht, waardoor de kans op hulp aanzienlijk verkleind wordt. Voor deze harde werkers is een alleenwerker beveiling ideaal. Met een alleenwerker beveiling op zak kan er op ieder moment hulp ingeschakeld worden. Het werk namelijk net zoals een persoonlijk alarm, maar bij een alleenwerker beveiliging is het bereik veel groter en sterker. Hierdoor kan op lange afstanden en door beton een signaal gegeven worden om hulp in te schakelen.

Two Women Sitting in Front of Computer Monitor

Het persoonlijke alarm is niet alleen voor ouderen

Een persoonlijk alarm is niet alleen voor ouderen, ook al is het wel ontwikkeld voor ouderen. Een persoonlijk alarm wordt gedragen en wordt ingeschakeld wanneer een ouderen een huiselijk ongeluk heeft gehad en hulp nodig heeft. Echter waar een persoonlijk alarm ook handig voor is, is voor de alleenstaande werknemer op kantoor. Kantoorpanden staan laatste tijd veel leeg waardoor de kans op inbraak veel hoger is geworden. Vooral doordat kantoren vol staan met computers en dergelijke. Met een persoonlijk alarm kan iemand, die alleen op kantoor is om even de dagelijkse post te bekijken, veilig blijven en direct alarmeren wanneer er een gevaarlijke situatie is op kantoor.