juni 23, 2024

Praktijkdiploma boekhouden

Een praktijkdiploma boekhouden haal je bij Fabius opleidingen. De opleiding duurt 28 weken en wordt afgesloten met een examen. Als je dit examen haalt, ontvang je het praktijkdiploma boekhouden van de Associatie. Dit is een erkend diploma en dat staat dus mooi op je cv. Daarnaast kun je als zelfstandige natuurlijk ook veel hebben aan een praktijkdiploma boekhouden. Je kunt dan namelijk zelf je boekhouding doen en precies weten hoe het werkt. Zo weet je zeker dat je het goed doet en kun je toekomstige medewerkers daar ook in controleren.

Inhoudelijk

De opleiding voor het praktijkdiploma boekhouden is vergelijkbaar met mbo niveau 4. Je leert tijdens de 28 weken elke paar weken over een ander onderwerp. De eerste 9 weken richt je je op kostencalculatie. Dit gaat over dingen als kost- en verkoopprijzen, maar bijvoorbeeld ook over winst. De 9 weken daarna zijn iets ingewikkelder en gaan over financiering. Dat heeft weer te maken met aspecten van de begroting. Tot slot worden er 10 weken besteed aan bedrijfsadministratie. Daar leer je om alles op de juiste manier te verwerken in de boekhouding en administratie. Zo heb je alles geleerd voor je praktijkdiploma boekhouden.

Praktisch

Je kunt hierna solliciteren voor een functie als boekhouder bij verschillende bedrijven, want een boekhouder is voor ieder bedrijf van belang. Bij Fabius kun je het diploma in 28 weken halen. Je volgt iedere week één les van 3 uur. Je kiest zelf of je dat in de ochtend of in de avond wil doen. De lessen starten om 9 uur in de ochtend of om 7 uur in de avond. Per locatie verschilt het op welke dag de lessen vallen. Een andere startdatum op jouw locatie kan ook een andere lesdag betekenen. Je vindt alles over de locaties, startdata en kosten op deze pagina.