mei 25, 2024
siliconen armbandjes

Siliconen armbandjes kunnen een echte boodschap overbrengen

Of Lance Armstrong een geweldige wielrenner was, daarover valt te debatteren. De man won zeven keer de Tour de France, maar al zijn overwinningen werden hem afgenomen nadat bekend werd dat hij jarenlang de dopingregels overtrad. Amstrong blijft voor sommigen een held: is het niet om zijn wielerprestaties, dan wel om zijn werk als ambassadeur van Livestrong. De stichting die zich inzet tegen kanker kon door middel van de verkoop van siliconen armbandjes, gepromoot door Armstrong, veel onderzoek naar deze ziekte bekostigen.

Armbandjes als symbool voor je mening of identiteit

Toch waren er ook mensen die demonstratief hun Livestrong bandje doorknipten: zij wilden op geen enkele manier meer met Armstrong in verband worden gebracht. Het polsbandje dragen of niet werd op die manier een discussie over de waarden waar je voor staat. Steeds vaker valt te zien dat polsbandjes worden gebruikt om een bepaalde mening of identiteit uit te drukken. Mensen die achter de gay-community staan, of er deel van zijn, kunnen als statement er bijvoorbeeld voor kiezen een regenboogpolsband te dragen.

siliconen armbandjes

Kleuren en teksten maken armbandjes multifunctioneel

Omdat op polsbandjes niet alleen kleuren, maar ook teksten geplaatst kunnen worden, kun je met een polsband elk statement uitdragen waar jij voor staat. Dit is interessant voor bijvoorbeeld goede doelen of politieke partijen. Ook kunnen armbandjes gebruikt worden om te laten zien wie jij bent: zo kun je op een feest bijvoorbeeld speciale armbandjes uitreiken aan mensen die boven de 18 zijn. Dit maakt leeftijdscontrole een stuk gemakkelijker. Een armband kan dus niet alleen bepalen waar je voor staat, maar ook wie je bent. Welke armband past bij jou?