juni 24, 2024
locker 3

Soms is oldschool fijn voor vrede

Plaatsen met veel doorstroming gebruiken vaak lockers. Lockers kom je overal tegen – als je aan het sporten bent, aan het werk bent, in een cafe bent, op school bent, in een museum loopt en nog op veel meer plekken met doorstroom! Met lockers hebben mensen een plek tot hun beschikking (al is dat maar voor even) om hun spullen veilig op te bergen. Als jij je spullen netjes ergens legt, zorgt dat voor een gestructureerd hoofd en zul je je veiliger voelen dan wanneer jij met veel dure spullen loopt die het risico hebben om gestolen te worden. Maar wat voor locker past er eigenlijk bij jou?

Soorten lockers

Er zijn verschillende soorten lockers. Je hebt smart lockers die heel intelligent zijn door hun geavanceerde technologie, je hebt pincode lockers waar je een code voor intikt zodat hij open gaat en je hebt ook een oldschool variant namelijk; een locker met cijferslot. De locker met een cijferslot is misschien wel de meest bekende variant van de lockers. Het is een oude maar veel gebruikte variant van de lockers, dit komt waarschijnlijk door de gebruiksvriendelijkheid van de locker. Vrijwel iedereen weet hoe het werkt en wanneer je dat niet weet kan je door een korte uitleg al gauw weten hoe jij een code kan instellen.

Waar te gebruiken

Een bekende plek die een locker met een cijferslot gebruikt zijn bedrijven. Bedrijven en/of werkplekken gebruiken  vaak cijferslot lockers, omdat je dan geen gedoe hebt met pasjes of sleutels. Een cijferslot locker is simpel, snel, makkelijk en efficiënt. De werknemers kiezen een aantal cijfers (vaak een combinatie van vier cijfers) die zij bedenken en invoeren en dat wordt dan hun code voor de rest van hun werktijd. Het beste aan een cijferslot locker is dat je nooit meer te maken krijgt met kwijtgeraakte sleutels! Het voordeel hiervan is het feit dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat bijvoorbeeld het pasje of de sleutels van je locker wordt gestolen. Het enige wat jij namelijk moet doen is onthouden wat jouw code is zodat jij snel en makkelijk jouw locker kunt openen!