juli 22, 2024
natuurlijk backlinkprofiel

Tips voor het opbouwen van een natuurlijk backlinkprofiel

Als je voor linkbuilding betaalt of ze handmatig bouwt, wordt het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je ze op een natuurlijke manier verkrijgt. Dat komt omdat het de bedoeling is dat je als site-eigenaar ze op een natuurlijke manier binnenhaalt, althans in de ogen van Google. En de zoekmachines worden steeds beter in het opsporen van links die volgens hun regels niet zijn verdiend. Hieronder een aantal tips voor het opbouwen van een natuurlijk backlinkprofiel.

1. Varieer jouw ankertekst

Het is nooit een goed idee om je op één specifieke term te richten en links te bouwen met exact dezelfde ankertekst en beschrijving. Probeer in plaats daarvan links te krijgen met verschillende versies van jouw favoriete ankertekst.

2. Vergeet uw binnenpagina’s niet

Richt uw campagne niet alleen op het verkrijgen van links naar de startpagina. Kies belangrijke binnenpagina’s en ontvang ook links naar die pagina’s. Door dit te doen, laat u Google zien dat uw inhoud interesse wekt.

natuurlijk backlinkprofiel

3. Backlinking in verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten backlinks, waarvan de redactionele stijl de beste is. Probeer deze zeker te scoren, maar concentreer je niet uitsluitend op een bepaald type link. Streef er ook naar om links te krijgen van blogrolls / zijbalken, bronpagina’s, kwaliteitslijsten, sociale mediasites, sponsoring en onderscheidingen enz. In principe is het logisch dat jouw site wordt vermeld.

5. Blijf uit de buurt van koppelingsregelingen

Vermijd geautomatiseerde linkbuilding programma’s en spamachtige sites van het type ‘site indienen’ of ‘URL toevoegen’. Als je op deze plaatsen verschijnt, vertelt Google alleen dat je actief op zoek bent naar links om jouw populariteit te vergroten. Concentreer je op het verkrijgen van links die niet iedereen kan hebben.

5. Houd de verbindingssnelheid langzaam en stabiel

Tenzij jouw site onlangs is genoemd op Op1 of op een belangrijke startpagina, moet je op jouw hoede zijn voor de snelheid waarmee je jouw handmatige links krijgt. Onthoud gewoon dat het niet alleen het aantal links is dat op de lange termijn van belang is, maar ook de kwaliteit van de sites die naar je linken.