mei 25, 2024

Volg nu een opleiding tot pedagogische coach

Wil jij graag beginnen aan een pedagogische coach opleiding? Dan ben je bij de TC Academy aan het goede adres. De pedagogisch coach opleiding kan worden ingezet voor een breed publiek. Werk jij bij een kinderdagverblijf en zou je je graag willen specialiseren als coach? Dan is deze opleiding perfect voor jou! Je kan ook bij de TC Academy aan de slag als je al coach bent en je graag wilt werken aan jouw vaardigheden voor het coachen van kinderen. Als pedagogische coach werk je nauw samen met jouw collega’s. Het is jouw taak om het pedagogisch handelen van jouw collega’s te verbeteren. Je evalueert samen hun aanpak en werk en probeert zo het maximale uit  jouw collega’s te halen. 

Nieuwe wetgeving voor pedagogisch coach opleiding

Sinds 1 januari 2019 is een nieuwe wetgeving van kracht gegaan. Vanuit de wet IKK moet er bij iedere kinderopvang een pedagogische coach in dienst zijn. Dit kan op twee manieren worden ingevuld. Ten eerste kan een kinderdagopvang simpelweg een pedagogische coach in dienst nemen. Ten tweede kan er ook gekozen worden voor een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. 

Pedagogisch coach opleiding TC Academy

De pedagogische coach opleiding bij de TC Academy is afwisselend, praktijkgericht en belicht de verschillende ontwikkelingsgerichte stromingen voor (kinder)coaching.  Reflectie staat voorop bij de TC Academy. Deze opleiding aan de TC Academy is een opleiding die is gericht op de praktijk. Je leert immers door dingen te doen. Daarna reflecteer je jouw handelingen en bepaalt wat goed was en wat nog beter kan. De pedagogische coach opleiding is een Post HBO opleiding. Je kan dus alleen worden aangenomen als je al in het bezit bent van een HBO diploma. Na afronding van de opleiding is het baanperspectief goed. Je kan op veel verschillende plekken terecht.