mei 25, 2024
Waarom veel bedrijven in Eindhoven overstappen op payroll

Waarom veel bedrijven in Eindhoven overstappen op payroll

Overstappen op payroll kan een echte uitkomst zijn voor Eindhovense bedrijven die zich willen focussen op hun corebusiness. En die niet zitten te wachten op de vele administratie die het hebben van werknemers in loondienst met zich meebrengt. Bij een payrollconstructie komen de werknemers bij de payrollmaatschappij op de loonlijst te staan. Zo ben je mooi af van al die administratie en ben je ook nog eens het werkgeversrisico kwijt! In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van overstappen op payroll.

Meer tijd voor je corebusiness

Een van de belangrijkste redenen voor overstappen op payroll in Eindhoven is dat je hierdoor meer tijd hebt voor je corebusiness. Zo kun je een langetermijnvisie realiseren en eindelijk al die zaken die al zo lang op je aandacht liggen te wachten afronden. Door het uitbesteden van de salarisadministratie kan het bedrijf zich richten op hun eigen expertise en de groei van de organisatie. Je kunt er bij een payrollbedrijf op vertrouwen dat de salarissen op tijd worden uitbetaald en de loonbelasting correct wordt afgedragen en dat scheelt je veel tijd.

Geen werkgeversrisico

Een ander voordeel van overstappen op payroll is dat het werkgeversrisico aanzienlijk afneemt. Met payroll neemt het payrollbedrijf namelijk de verantwoordelijkheid voor het werkgeverschap, waardoor jij als werkgever niet hoeft te investeren in dure verzekeringen en pensioenplannen. Bovendien loop je geen risico wanneer een werknemer langdurig uitvalt door ziekte. Een financieel risico dat veel bedrijven niet kunnen of willen dragen.

Je kiest zelf wie je aanneemt tegen welke voorwaarden

Met payroll kies jij als werkgever – in tegenstelling tot bij het aannemen van een uitzendkracht – zelf wie je wilt aannemen. Je bepaalt de voorwaarden en het salaris en het payrollbedrijf zorgt ervoor dat de arbeidsovereenkomst correct in elkaar zit. Dit maakt het aannemen van werknemers na het overstappen op payroll veel makkelijker en het bespaart de werkgever tijd en moeite.

Payroll biedt bedrijven in Eindhoven grote voordelen

De bovenstaande redenen maken overstappen op payroll voor veel bedrijven in Eindhoven een aantrekkelijke optie. De tijdsbesparing en het feit dat je als werkgever geen werkgeversrisico loopt, schelen je veel tijd en zorgen. Hierdoor kun je je volledig focussen op je corebusiness en dat geeft je ruimte om te groeien. Meer lezen over ondernemen? Lees dan ook ons artikel over teamtrainingen.