mei 25, 2024

Wat doet een bedrijfsmakelaar

Net als een woningmakelaar bemiddelt een bedrijfsmakelaar bij het verkopen, kopen of verhuren van panden. De bedrijfsmakelaar bevindt zich alleen in een andere markt. Het gaat dan niet om particulieren en om huizen, maar vooral om het commerciële vastgoed (kantoren, winkels, hotels, parkeerplaatsen…) en ook het niet-commerciële vastgoed (ziekenhuizen, scholen, overheidsgebouwen…). Daarnaast bemiddelt een bedrijfsmakelaar in grond, onderverdeeld in de agrarische grondmarkt en de bouwgrondmarkt.

Molenaar Bedrijfshuisvesting

De heer Pieter A. Molenaar richtte in 2009 Molenaar Bedrijfshuisvesting op. Het bedrijf richt zich vooral op Zuid-West Nederland en is gespecialiseerd in commerciële vastgoedondernemingen, particuliere vastgoedeigenaren en overheden. De missie van deze bedrijfsmakelaar is het vinden van oplossingen voor de midden- en groot zakelijke ondernemingen en instellingen. Vaak zijn er uitdagingen voor wat betreft vastgoed, huisvesting of vermogen. Het opbouwen van een duurzame relatie, waarbij oprechte belangstelling voor de persoon achter het vastgoed of het vermogen centraal staat, zorgt voor maatwerkoplossingen. Het doel is om te komen tot een prettige en veilige werkomgeving, waarbij er ook rekening gehouden wordt met toekomstige generaties.

De diensten die zij aanbieden zijn: aanhuur, aankoop, verhuur, verkoop, beleggingen, heronderhandelingen en taxaties. Een multidisciplinaire bedrijfsmakelaar dus. 

Zij zijn lid van NVM Business (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs). Dit is de grootste Nederlandse coöperatieve vereniging van makelaars en taxateurs in onroerende goederen. NVM Business is de tak waar de bedrijfsmakelaar in thuishoort. Makelaars die zijn aangesloten bij NVM Business zijn deskundig en hebben kennis van de regionale markt. 

Je vind Molenaar Bedrijfshuisvesting in Rotterdam. Bezoek hun website hier en bekijk het uitgebreide aanbod aan bedrijfsruimten, kantoren, winkels, horeca en terreinen.