juli 22, 2024

3 redenen waarom je in de bouw wilt werken

Werken in de bouw biedt enorm veel mogelijkheden en uitdagingen. Er zijn daarom ook verschillende redenen waarom mensen werken in de bouw zo leuk en uitdagend vinden. Daarom hebben we vijf redenen op een rij gezet waarom jij moet (blijven) werken in de bouw!

Werk genoeg!

Het aantal werknemers in de bouw trekt aan en zal naar verwachting de komende jaren alleen nog maar toenemen. Het aantal vacatures in de branche verdubbelde zich bijna: van 6.600 (2016) naar 11.000 (2017).

De economische groei in de bouw steeg tevens van 2,2% naar 3,1%. De bouw trekt dus aan en heeft spierbundels en knappe koppen nodig. Werk is er genoeg!  

Een wereld van technologische vernieuwingen 

De bouwsector wordt ondergedompeld in technologische ontwikkelingen en vernieuwingen; robotisering en the internet of things hebben ook de weg in de bouw gevonden.

Meewerken aan nieuwe productieprocessen, net uitgerolde software en nieuwe bouwmethoden gebeurt veel. De bouwsector zit wat dat betreft in een stroomversnelling van innovaties.

Teamwork 

Binnen de bouw is teamwork een understatement. Er wordt veel samengewerkt tussen onder andere een opdrachtgever, opdrachtnemer en onderaannemer. Oftewel: bouwen doe je samen.

De werknemers in de bouw voelen zich vaak echt onderdeel van het bedrijf: de betrokkenheid is hoog. Er hangt volgens velen ‘iets in de lucht’ wat ze samenbrengt. Werken in de bouw is echt teamwork, collegiaal en no-nonsense. Bij Eminent Groep kun je altijd terecht voor de beste bouw vacatures.