april 26, 2024
bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval en nu?

Wanneer je als medewerker betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval, kan dit ernstige gevolgen hebben. Afhankelijk van de ernst van de verwondingen moet hier een bhv’er voor ingeschakeld worden. In de ergere gevallen de ambulance. Ten alle tijden moet dit ongeval bij de werkgever gemeld worden. Zij hebben de plicht om ervoor te zorgen dat een werknemer zo veilig mogelijk aan de slag kan. Gebeurt op de werkvloer een ongeval, dan moet worden bekeken wie hier de schuldige van is. Ondeugdelijk materiaal waarmee gewerkt moet worden, is te verhalen bij de werkgever. Behalve dat deze de kosten moet vergoeden, kan er ook nog eens een boete voor komen.

bedrijfsongeval

Schadeclaim na een bedrijfsongeval

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Echter zijn veel van deze ongelukken te voorkomen. Vooral wanneer er met verkeerd materiaal moet worden gewerkt, of de veiligheidsvoorschriften aan de laars wordt gelapt. In veel gevallen is een ongeval op de werkvloer te wijten aan de werkgever. Een schadevergoeding is dan het vervolg wat deze zal moeten betalen.

Helaas heb ik zelf meegemaakt dat ik een bedrijfsongeval kreeg. Niet mijn eigen schuld, maar de gevolgen waren ernstig. Samen met de SAP Letselschade Advocaten, is er alles aan gedaan om mij een zeer goede schadevergoeding te geven. Hiermee krijg ik mijn gezondheid niet terug, maar het verzacht de pijn wel een beetje.