mei 25, 2024
emergency response team

Emergency respons team inhuren

Emergency respons team inhuren

Een emergency respons team huurt u als bedrijf in om adequaat op calamiteiten te kunnen reageren. Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw personeel. Vooral in de techniek komt het regelmatig voor dat uw werknemers zich in een situatie bevinden waarbij effectieve redding of een evacuatie geen ABC’tje is. De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is één ding. Maar wie komt er in actie wanneer het risico zich daadwerkelijk voordoet? Dat is het moment waarop een gespecialiseerd emergency response team het verschil maakt. Lees meer.

Voordeel van een professionele hulpverlener

Een emergency response team is speciaal getraind om in te grijpen, wanneer zich een calamiteit voordoet bij risicovolle werkzaamheden. Uw eigen medewerkers en BHV’ers zijn dat vaak niet. Hierdoor kunnen ze niet de hulp verlenen die nodig is en lopen ze zelf ook gevaar. Niet zelden wordt een dappere redder zelf een slachtoffer. Bovendien levert een calamiteit een stressvolle situatie op. Dit is iets dat je niet goed kunt trainen met een cursus. Dat vereist ervaring en stressbestendigheid. Kwaliteiten waar de professionals van een emergency respons team in grote mate over beschikken. Hierdoor kunnen ze adequaat ingrijpen en dat is nodig ook, want de eerste 5 minuten zijn cruciaal en kunnen het verschil maken tussen leven en dood.

Uitbesteden is financieel voordelig

Eigen specialisten in dienst nemen die in kunnen grijpen wanneer het verkeerd gaat bij risicovolle werkzaamheden is voor de meeste bedrijven te duur. Een emergency respons team inhuren kan wél! Dan heeft u altijd de beschikking over een team dat klaarstaat om direct in te grijpen wanneer het noodlot toeslaat.

Goed geregeld

Door een emergency respons team in te huren, bent u als werkgever goed voorbereid op calamiteiten bij risicovolle werkzaamheden. Zo is de veiligheid van uw personeel zo goed mogelijk gewaarborgd. Meer artikelen over veiligheid vindt u hier