juni 24, 2024

Wat kan een branddetectie bedrijf voor jouw bedrijf betekenen?

Een brand en alle gevolgen van dien, je moet er niet aan denken! Helemaal niet op jouw bedrijf waar je niet alleen voor jezelf verantwoordelijk bent, maar ook voor onder andere jouw collega’s. Met een branddetectiesysteem bescherm je jezelf, jouw collega’s en jouw pand!  Een goed branddetectie bedrijf wat je het nodige advies kan geven, is dus onmisbaar voor het bedrijf.

Waarom kiezen voor een Branddetectiebedrijf?

Een branddetectiesysteem neemt een brand zeer snel waar. Hierdoor wordt niet alleen schade beperkt aan het pand en aan het milieu, het redt zelfs levens! Het is daarom van uiterst belang dat een dergelijk systeem voldoet aan alle eisen en voorwaarden die wettelijk vastgelegd zijn en dat dit gebeurt volgens de normen en eisen. Om er zeker van te zijn dat dit zo is, is het aan te raden een branddetectiebedrijf te raadplegen. De branddetectiebedrijven die werken volgens een brandmeldinstallatie-en-ontruimingsinstallatie certificatieschema kennen de wet en regelgeving. Bovendien ben je er zeker van dat er goede branddetectie en ontruimingsinstallaties worden geleverd, geïnstalleerd en of onderhouden. Na aflevering van een installatie, wordt er, als er aan alle eisen is voldaan, een certificaat afgegeven. Dit certificaat kun je overhandigen aan de gemeente, de brandweer of aan de verzekeraar als hierom wordt gevraagd.

branddetectie bedrijf

Is branddetectie verplicht?

Tegenwoordig is branddetectie een vereiste van de Gemeenten en overheden. Brandbeveiliging in een pand is daarom voor iedere ondernemer dus ongeveer de eerste stap. Zonder dit, krijg je gewoonweg als ondernemer geen gebruiksvergunning voor het pand.