mei 25, 2024

Microsoft Cloud

Microsoft Cloud staat voor het Cloud computing-platform van Microsoft. Hiermee kan Microsoft internetdiensten aanbieden via het internet zowel binnen als buiten de muren van het eigen bedrijf. De software van Microsoft installeer je niet langer op de computer van de gebruiker, alles – dus ook de toegang tot bestanden en mappen- loopt dan via het web. Voor de toepassing wordt een speciaal besturingssysteem gebruikt die een cluster aan servers beheert die staan opgesteld in het datacenter van Microsoft.

Microsoft Cloud is puur maatwerk

Microsoft maakt het mogelijk om op verschillende manieren te werken. Zo kan gekozen worden om alle data op eigen servers op te slaan, maar kan ook alleen data in de Cloud opgeslagen worden en kunnen de applicaties ‘gewoon’ op de eigen servers draaien. Microsoft is puur maatwerk.

Azure: een groep Cloud-gebaseerde technieken

Microsoft maakt gebruik van Windows Azure als besturingssysteem voor het beheer van de servers in het datacenter. Azure is verantwoordelijk voor berekeningen voor en opslag op internet of Cloudapplicaties. SQL Azure is dus belangrijk binnen Microsoft Cloud. Azure is de naam voor een serie Cloud-gebaseerde technieken die in staat is om met zowel relationele als andere types data te werken. Dit is natuurlijk ideaal!