juni 23, 2024

Samen maakt alles veel sterker

Bij lassen denk je al snel vonken, een masker, metaal en een diep indringende geur daarvan. Wist je dat er ook kunstoflassen gemaakt worden? Het is eigenlijk hetzelfde proces, alleen het materiaal is anders. Kunstoflassen is niets anders dan twee kunststof of plastic onderdelen aan elkaar verbinden met warmte. Zoals dat ook bij gewoon lassen gaat. Het materiaal wordt verwarmd waardoor het materiaal vloeibaarder wordt en zo kan het gehecht worden aan een ander deel. Lassen is al vanouds en wordt al heel lang gedaan. Om kunststof te kunnen lassen moet je natuurlijk wel kunststof lasapparaten kopen. Anders wordt er weinig samengevoegd.

De juiste keuze maakt het verschil

Het is niet zo eenvoudig als even een lasapparaat aanschaffen. Een soort van one size fits all. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de keuze voor een lasapparaat. Zo heb je  lasextruders en heteluchtlasföhns tot aan spiegellasapparatuur en testapparatuur. De verschilen hierin kun je online opzoeken om je goed voor te bereiden op jouw klus. Zoals je ziet is het niet vanzelfsprekend dat je even twee stukken kunststof pakt en er dan maar een of ander apparaat op zet. Het komt nauwkeurig. Een goed vooronderzoek van jouw materiaal en wat je daarvoor nodig hebt om het samen te voegen is dus belangrijk.

Lassen kun je eenvoudigweg leren

Wellicht heb je nog nooit van je leven een las gedaan. Je wil het zelf onder de knie krijgen want een bedrijf inhuren is vaak duur. En dan is het handig dat je zel weet wat je doet. Daarom kun je er over nadenken om een opleiding tot kunststof lasser te volgen. Zo leer je de kneepjes van het lassen en ook nog eens een nieuwe vaardigheid. En weet je straks alles af van welk lasapparaat je voor welke gelegenheid in kunt zetten. En kun je je eigen projecten en die van anderen faciliteren.