mei 25, 2024

Tips voor de juiste accountant

Een accountant is een belangrijke schakel in je bedrijf. Het is belangrijk dat de accountant geen fouten maakt en dat je je accountant kunt vertrouwen. Jullie moeten op één lijn zitten. Een accountant kost veel geld. Het is dus belangrijk dat je direct de juiste accountant voor jouw bedrijf vindt. Maar hoe vind je die? De Zwolse Adviesgroep, de accountant in Amsterdam, zet een aantal tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Accountant of boekhouder?

Het allereerste dat je je moet bedenken is of je een accountant of een boekhouder wilt. De twee zijn niet hetzelfde, maar zij doen wel vaak dezelfde dingen. Het verschil tussen een boekhouder en een accountant is wie zich het mag noemen. Iedereen mag zichzelf een boekhouder noemen, terwijl maar een klein deel van de mensen zich een accountant mag noemen. Een accountant moet ieder jaar zijn kennis updaten. In tegenstelling tot een boekhouder. Dit maakt een accountant een stuk beter, maar ook een stuk duurder. Denk goed na over welke van de twee je in je bedrijf wilt hebben. 

Tip 2: Controle

Een ander belangrijk onderdeel is of je je accountant kunt volgen in zijn werkzaamheden. Accountants hebben vaak de neiging om te denken dat iedereen hetzelfde kennisniveau heeft als zij. Hierdoor kan het voorkomen zodat jij de accountant totaal niet kunt volgen, waardoor je eigenlijk geen idee hebt wat de accountant aan het doen is. Zoek iemand die jou precies uit kan leggen wat diegene aan het doen is.

Tip 3: Vertrouwen

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste tip. Het vertrouwen tussen jou en je accountant is erg belangrijk. De accountant weet namelijk al jouw cijfers. Om iemand toegang te geven tot die cijfers is wederzijds vertrouwen nodig. Dit vertrouwen krijg je van accountantskantoor Purmerend direct terug.